Düğünde erkeğe takılan takılar kime aittir

Ziynet eşyaları veya düğün takıları arasında erkeğe takılanlardan, kadına özgü olanlar (bilezik, kolye, küpe, yüzük vs.) kadına; diğer ziynetler (çeyrek/yarım/tam altın gibi) ve paralar ise erkeğe aittir.Nov 30, 2021

Düğün takıları kanunen kime aittir?

Hukuk Dairesi'nin 05.11.2015 Tarih, 2014/21125 Esas ve 2015/17417 Karar sayılı ilamı; “Kural olarak düğün sırasında takılan ziynet eşyaları, kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılır ve artık kadının kişisel malı sayılır.

Düğünde altınları kim tutar?

normal şartlarda düğünü kim yapıyorsa ki, erkek tarafı yapar. bu durumda, takılar erkeğin annesi, anneannesi/babaannesi tarafından düğün boyunca muhafaza altında tutulur. düğün bitimi, çifte verilir. nişanı da kız tarafı yaptığı için, takılar aynı şekilde kız tarafının büyüklerince koruma altına alınır.

Bosanmada altın kimin hakki?

Tarafların birikim amacıyla almış oldukları altınlarda her iki tarafın da yasal hakkı vardır. Ancak erkek tarafından kadına ya da kadın eş tarafından erkek eşe alınan takı, altın bağışlanmış sayılacaktır. Bu nedenle dava açılarak evlilik birliği içerisinde alınan hediye takının iadesi talebiyle dava açılamaz.

Nişanda erkeğe takilan takılar kime aittir?

Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 04.03.2020 Tarih, 2017/3-1040 Esas, 2020/240 Karar Sayılı kararında, erkeğe takılan takıların erkeğe, kadına takılan takıların ise kadına ait olduğu belirtilmiştir.

Kınada takilan takılar kimin?

Bu değişiklik sonrasında ziynet eşyalarının kime ait olacağı da artık netlik kazandı. Bu kapsamda; – Düğünde takılan ve kadına özgü ziynet eşyaları (bilezik, bileklik, kelepçe, kolye ve küpe setleri) kadına ait olmaya devam edecektir.

Düğünden sonra altınlar ne yapılır?

Erkek düğünde kendisine takılan takıları evlilik birliği içerisinde kadına verirse bu takılar kadının kişisel malı olarak kabul edilir. Yargıtay, aynı zamanda kime takıldığı tespit edilemeyen takıyı, paylı mülkiyet sayıp eşler arasında paylaştırma yoluna gitmektedir.

Düğünde takı olarak ne istenir?

Düğünde damat tarafı geline altın takı seti takabilir. Gelin tarafı ise damada altın zincir, altın saat, yarım veya tam altın takabilir. Erkek tarafı nişanda önceden takı seti takmış ise düğünde yine takı seti takmasına gerek kalmayabilir.